• Ľudový spev a tanec vyplnil sálu kultúrneho domu v Turčianskych Tepliciach

          • V druhý novembrový víkend si detský folklórny súbor Lúčik pripravil pre verejnosť, ale i pre svojich rodinných príbuzných, nádherný program pri príležitosti osláv 30. výročia od založenia súboru.

            Súbor, ktorému vdýchli život tri dámy: Vilma Hoghová, Anna Matulová a Gabriela Očkajová, má nezastupiteľné miesto v našom meste, regióne a hlása svoju lásku k folklóru po celom Slovensku i v Európe. Tri sudičky mu do kolísky vložili svoje srdcia, lásku a množstvo obety, za ktorú sa im Lúčik zavďačil nespočetným množstvom detí a mládeže za roky činnosti.
            Lúčik nie je len súborom šíriacim folklór medzi svojich divákov. Je to súbor, ktorý napísal začiatky nerozlučných priateľstiev, ktorý spája rodiny a píše nezabudnuteľné okamihy do knihy života všetkých generácií svojich členov.
            Z mnohých sú dnes už mladé ženy i muži, ktorí ľudový spev a tanec nosia v srdci, presne tak, ako im ho vštepovali zakladateľky tohto jedinečného súboru. Práve preto bývalí členovia doplnili záverečné vystúpenie pri príležitosti osláv viac než 30 ročnej činnosti súboru.
             

            Program s názvom “Vandroval šuhajko” priblížil divákom život mladého olejkára, ktorý opustil rodinu a vybral sa za zárobkom.
            Spolu s hlavnou postavou mali diváci možnosť preniesť sa vďaka tancom a piesňam do rôznych kútov Slovenska, ktorými olejkár putoval.
            Choreografie v podaní rôznych vekových kategórií spolu vytvorili kultúrny zážitok na vysokej úrovni, zážitok, ktorý sa bude niesť v srdci diváka ešte veľmi dlho.

            Vedúcej súboru, Mgr. Gabike Očkajovej, sa chcem touto cestou poďakovať za jej láskavé a nezištné srdce, za hodiny príprav a tvorivú dušu, ktoré sa ukrývajú za každým vystúpením Lúčiku.

            Veľké poďakovanie patrí rodičom detí za to, že žijú spolu so svojimi deťmi súborom a prikladajú pomocnú ruku vždy, keď je to potrebné. 

            Gabike a jej zverencom za všetku doterajšiu prácu ďakujem a prajem do ďalších rokov života veľa talentovaných a srdcom oddaných členov.
            Je mi cťou a som hrdá, že je detský folklórny súbor Lúčik našou súčasťou už viac než tri roky a pre potreby ďalších rokov činnosti sa budeme snažiť vytvoriť mu tie najlepšie podmienky pre jeho rozvoj.

             

            Nakoniec mi už len ostáva dodať, tak ako sa spieva v hymne súboru,”… raz príde čas aj naších odletov,” verím, že žiadne dieťa, ktoré sa raz stalo súčasťou Lúčikarskej rodiny, nikdy neopustí hniezdo bez toho, aby mu v srdci neostalo miesto pre ľudový spev a tanec.

          • Okresné kolo nemeckého jazyka kat. 1A, 1B 2023/2024

          • Dňa 18. 1. 2024 sa konalo okresné kolo Olympiády z nemeckého jazyka v kat. 1A, 1B, ktorého sa zúčastnila víťazka školského kola: 

            SŠ - ZŠ s MŠ Školská Turčianske Teplice - Gírethová L. 

            Žiačka absolvovala písomnú a ústnu časť testu.

            Ďakujeme za účasť a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

          • Okresné kolo Anglického jazyka kat. 1A, 1B

          • Dňa 17. 1. 2024 sa konalo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka kat. 1A, 1B, ktorého sa zúčastnili víťazi školských kôl: 

            Kat. 1A:

            EP ako súčasť Spojenej školy Školská- ZŠ Horné Rakovce Turč. T.- Hechelmann E.M.,

            ZŠ Horná Štubňa- Lacko M.,

            Kat. 1.B: 

            ZŠ Horná Štubňa- Šarlinová A.,

            ZŠ Slovenské Pravno - Čermák A.,

            Po absolvovaní písomného testu, ústnej časti a transformácii textu sa v okresnom kole v kategórii 1A na prvom mieste umiestnila Hechcelmann E.M., na druhom mieste skončil Lacko M. V kategórii 1B sa umiestnila Šarlinová A., a na druhom mieste sa umiestnil Čermák A.

            Dievčatám a chlapcom ďakujeme za účasť a víťazkam prajeme veľa úspechov v krajskom kole OANJ.